KAB-FF-12-8178

fejlec

 

 „Szenvedélybetegek felépülési folyamatának támogatása” 

KAB-FF-12-8178

 

A Homokháti Kistérség Többcélú Társulása Integrált Szociális és Gyermekjóléti Központ, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által megjelent, KAB-FF-12 kódszámú Szenvedélybetegek felépülési folyamatának támogatására címen kiírt pályázati kategóriában benyújtott, KAB-FF-12-8178 azonosítószámú „Szenvedélybetegek beilleszkedését segítő programok” című pályázat, 900.000,- Ft, vissza nem térítendő támogatásban részesítette. 

A projekt időtartama. 2013.02.01- 2013.04.30. 

A program elemei: 

 1.Szenvedélybeteg nappali ellátásban megjelenő kliensek munkahelykeresést segítő kompetenciáinak erősítése 

A Szenvedélybetegek Nappali Intézménye egyik fontos tevékenysége szenvedélybetegek absztinenciájának segítése. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a terápia elvégzése után fontos a józanság megtartása érdekében a kliens minél előbbi visszailleszkedése a hétköznapok világába. Az álláskeresés komoly feladat elé állítja az absztinens személyeket, hiszen bizonyos készségek híjával vágnak neki a józan életnek. Programunkkal olyan készségeket erősítettünk, amely hasznos a munkahely keresés vagy megtartása területén. Elsősorban kommunikációs készséget, az információhoz jutás módjait, a munka világában elvárt értékek és viselkedésformák tisztázását, az érdekérvényesítés mikéntjét és lehetőségeit. 

 2.Hozzátartozói csoport 

A csoportfoglalkozásokon a szenvedélybetegek hozzátartozói segítséget kaptak abban, hogyan viselkedjenek még aktív szerhasználó családtagjukkal, illetve hogyan segíthetnek, már absztinens hozzátartozó családba-, a helyi közösségbe történő visszailleszkedésében

Névnap

2019. augusztus 18. Vasárnap
Ilona, Ilka

 
A Nap kel 04:48-kor,
nyugszik 19:00-kor.