Családbarát pályázat

A Homokháti Kistérség Többcélú Társulása Integrált Szociális és Gyermekjóléti Központ (továbbiakban: Intézmény) a Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására címmel kiírt pályázati felhívásra benyújtott, CSP-CSBM-15-20042 pályázati azonosító számú, Munkában is együtt a család! című pályázatát az emberi erőforrások minisztere 1.000.000 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A pályázati kategóriában az 525 db beérkezett, érvényes pályázatból az Értékelő Bizottság mindösszesen 47 pályázatnak ítélt támogatást, melyből egy az Intézmény pályázata volt.

2015. május 15-én a Magyar Tudományos Akadémia felolvasótermében Csótiné Ördög Edit, intézményvezető asszony vehette át ünnepélyes keretek között a családbarát munkahely díját, Novák Katalin államtitkártól.

A pályázat célja olyan családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését megvalósító munkahelyi családbarát programok támogatása, melyek elősegítik a munka és magánélet összeegyeztetését, a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. A pályázat segítséget kíván nyújtani az élet két kiemelt fontosságú területén: a családi élet és az alkotó munka minél finomabb összehangolásában. Ezen célok megvalósításhoz a pályázatnak köszönhetően 2015. május 15. és 2016. április 30. közötti időszakban olyan pályázati elemek megvalósítására van lehetőség, mint gyermeksarok kialakítása az Intézmény telephelyein, intézményi bébiszitter szolgálat biztosítása, a dolgozók és gyermekeik részére nyári tábor, kirándulások szervezése a térségben, valamint egy családi nap megvalósítása.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Nemzeti Család-és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével valósul meg.

Névnap

2019. szeptember 16. Hétfő
Edit, Ditta, Ludmilla

Az Ózon Világnapja
A Nap kel 05:28-kor,
nyugszik 18:03-kor.